Barcelona: Curs "Islamofòbia de gènere" amb Brigitte Vasallo / La Independent / Noticies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Temes Culturals

La propera setmana s'inicia un curs de total actualitat titulat "Islamofòbia de gènere: eines per descolonitzar la mirada" que serà impartit per la feminista Brigitte Vasallo, autora del llibre Porno Burka.

islamofobia 1

 

El en curs "situarem la construcció de l'alteritat i l'oposició Orient/Occident dins del context del pensament colonial i veurem la seva influència en les nostres pràctiques quotidianes de relació amb les comunitats musulmanes", assenyala la informació proporcionada per la cooperativa autogestionària "La Ciutat Invisible", que organitza el curs juntament amb la cooperativa l'Esberla.

El curs que s'impartirà en diversos dies entre el 3 al 12 de febrer, tindrà una durada de 15 hores, on es treballarà sobre el coneixement bàsic de l'islam des d'una perspectiva no essencialista: conceptes històrics, dimensions culturals i polítiques, així com lluites de resistència.

 

islamofobia 2

 

Brigitte Vasallo, que impartirà el curs, és integrant del grup Xarxa Musulmanes de Feminisme Islàmic, novel·lista i cofundadora amb Jordi Urpí del Colectivo Cautivo, projecte que situa la música i la formació com a eines per a promoure la interculturalitat i la diversitat.

El curs està pensat per a persones que per la seva activitat professional o associativa es relacionin amb col·lectius de persones musulmanes i també per a professionals i estudiants de periodisme i ciències de la comunicació, així com de ciències socials, mediació intercultural i per a activistes i persones vinculades a la immigració i cohesió social.


Més informació:

Brigitte Vasallo

La Ciutat Invisible

L'Esberla