Esplugues: Un nou espai de tertúlia: El Pati Blau / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Cultura - Literatura

No hay traducción disponible

 

A Esplugues, un grapat de dones del grup Tradicions i Costums, ha impulsat un espai mensual de tertúlia* de literatura feta per dones i en català. Aquest espai ha pres el nom de la poesia de la Montserrat Abelló, en tant que, precisament l' objectiu era passejar els dubtes en un espai propi, tal com ella suggereix.

 

 

EL PATI BLAU

 

 

 "Cadascú ha de tenir

la seva cambra

i un pati blau

on passejar els seus dubtes"

 

Escrivia la recent desapareguda poeta.

Les organitzadores expliquen, a la Independent, la conceptualització que han fet d'aquest espai de trobada:

"A Esplugues obrim aquest pati blau, un espai de tertúlia literària i li hem volgut retre, també, aquest homenatge. Perquè passejarem els nostres dubtes i pensaments en aquest pati blau. un espai per a dones on parlarem de la literatura que moltes dones fan als Països Catalans. Poetes, narradores, contistes, pensadores... Parlarem, debatrem, llegirem i ho farem amb elles, amb les autores que ens visitaran i ens presentaran la seva obra."

Les tertúlies van començar el passat mes d'octubre i, fins ara, han participat les escriptores: Sònia Moll i Isabel Segura. Aquest mes de gener comptarà amb la presència d'Heura Marçal que acompanyada de Carme Pollina i Mariona Serrasolsas, presentarà el llibre i el projecte "I Visqueren Felices".

 

* El Pati Blau es porta a terme tots els darrers dijous de mes, a partir de 2/4 de 9, a la sala d'actes de l'Espluga Viva (Sant Francesc Xavier, 7-9. Esplugues del Llobregat) i vol esdevenir un referent cultural al poble i, alhora, crear xarxa entre dones que els interessa la literatura feta per dones i el contacte directe amb les autores.