Gran Bretanya: Les dones bisexuals tenen més problemes de salut mental / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià


Segons un estudi publicat a la revista Journal of Public Health, la invisibilitat de les dones bisexuals produeix un major risc de desordres i malalties mentals.

 

El-arte-naif-de-Muxxi3

 

L'estudi ha estat desenvolupat per l'Escola d'Higiene i Medicina Tropical de Londres en base a l'anàlisi de les dades que donaven les respostes als qüestionaris, en el que van participar 5.706 dones bisexuals i lesbianes majors de 14 anys, i fa una anàlisi comparativa entre les dones bisexuals i les lesbianes.


Segons s'afirma a l'estudi: afronten un 64% més de possibilitats de patir desordres alimentaris, un 37% més d'autolesionar i un 26% més de patir depressió que les lesbianes. Segons la investigació la invisibilitat i la marginació tant de la societat com del propi col·lectiu LGTB són causes importants, tot i que es pateixen menys discriminacions per raó de sexe, segons les dades recollides.

La invisibilitat també es deu a la menor tendència a comunicar l'orientació sexual al seu entorn social, però també a la menor estabilitat en les relacions de parella.