Festival de Música Contemporània de l'Havana

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Music

There are no translations available.

 Anna Bofill

La compositora catalana Anna Bofill Levi va participar com convidada al XXVII Festival de Música Contemporània de l'Havana celebrat en aquesta ciutat del 15 al 23 de novembre passat.

 

En el festival es van interpretar brillantment les seves obres "Andata i Ritorno" per a piano per Eduardo Figueredo, "Suite de Tamanrasset" per a guitarra sola per Carlos Ernesto Varona i "Ritorno in casa" per a conjunt de cambra que va interpretar el prestigiós Nou Ensamble de Segòvia dirigit per Flores Chaviano.

Des d'Espanya aquest ensemble va viatjar a Cuba per presentar el CD de què aquesta obra forma part, titulat "Dones que donen la nota" i que es presentava a Cuba per primera vegada. El concert de l'Ensemble que va interpretar la totalitat de les obres recollides en el disc va ser acollit amb gran entusiasme pel públic.

Acompanyant Anna Bofill en aquest festival també hi havia la compositora espanyola Cruz López de Rego i la hispàna-cubana Magaly Ruiz. L'assistència als concerts va ser nombrosa i entusiasta. L'aire sensual del Carib no va impedir que la Basílica de Sant Francisco de Asis, la UNEAC i la sala Ignacio Cervantes o la Casa de les Amèriques estiguessin en tots els concerts ocupats per un públic entès.

Anna Bofill en aquest més de desembre ha estat objecte de sengles homenatges: a Madrid a la seu de la SGAE, al costat d'altres compositors per haver aconseguit una edat respectable i a Barcelona el prestigiós pianista Jean Pierre Dupuy ha fet un homentaje als mestres Josep Maria Mestres Quadreny i a Anna Bofill Levi amb un concert al Centre d'Art Santa Mònica on ha estrenat les seves últimes creacions per a piano i electrònica.