Lima:13ª Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

  

Al voltant de 1500 dones de diferents països de Llatinoamèrica i el Carib, es trobaran a Lima entre el 22 i el 25 de novembre.

Encuentro Feminista internacional

 

 La trobada i els seus debats giraran sobre els avenços i reptes dels moviments feministes, sota el lema "Por la libertad de nuestros cuerpos".

El 13º  Encuentro Feminista de Latinoamerica y Caribe (EFLAC), es realitzarà de nou, després de 31 anys, davant la necessitat de propiciar discussions i debats entre les diverses expressions dels moviments feministas, a causa de la situació de desigualtat, de precarietat i de violència en què es troben les dones. 

Alhora tindran  una oportunitat per fer recompte de tot allò positiu, reptes, avenços que han aconseguit les dones en aquests anys a través de la lluita que han dut a terme. Es debatrà sobre la necessitat de compartir estratègies per la defensa i consecució dels seus drets.
 
Aquests debats tenen uns eixos articuladors. En aquest 13è encontre, es troben integrats en el manifest "Por la libertad de nuestro cuerpos" on es reflecteix en el seu contingut, que la societat patriarcal, colonial i racista en què vivim, està integrada en una economia capitalista neoliberal, on es generen i reprodueixen relacions de violència, dominació i explotació, i que això afecta els cossos particularment de les dones, tot i que també afecta els homes.
 
Hi haurà un intercanvi de sabers de les diferents vessants feministes, a través de conferències, performances, tallers, conferències, concerts.
 
L'últim dia de la trobada, el 25 de Novembre, s'emetrà una declaració amb totes les aportacions que s'obtinguin en els debats i com cada any les i els assistents participaran en la marxa del 25 N amb motiu del Dia Internacional contra la Violència a las Mujeres, que cada any impulsen les dones a nivell internacional.