Després del 9N

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 
 
Clicas
 
 2.305.290 participants; Sí-Sí 80,76%; Si-No 10,07%; No 4,54%; Altres 3,09; Sí-blanc 0,97%; Blanc 0,56 % 
 
Després del 9N, després de l'èxit participatiu, els fets s'esdevenen vertiginosament. Moltes són les dones que hi han participat al capdavant i que aquesta setmana n'estan fent les seves valoracions: Carme Forcadell, Muriel Casals, Marta Rovira, Dolors Camats,  Isabel Vallet, Ada Colau, Teresa Forcades, Pilar Rahola, etc. 
 
En aquesta edició de La Independent, destaquem el recolzament de Natalie McGarry de Womens for Independence d'Escòcia.
 
 
 
 
Participació de Natalie McGarry
 
nataliemcgarry
 
 
En l'acte de final de la campanya Ara és l’Hora a Maria Cristina a Barcelona, el 7 de novembre, hi participà Natalie McGarry de Women for Independence d' Escòcia.
 
Segons l'activista s'ha desplaçat a Barcelona per viure el referendun del 9N en solidaritat amb el poble català i per exigir que el dret a l'autodeterminació sigui acceptat com un dret i humà fonamental dels pobles.
 
"Sóc aquí per fer pressió internacional sobre Madrid i que respecti el dret a decidir, i en suport de la democràcia. també per a recordar a l'Estat Espanyol que la comunitat internacional l'està observant. A Escòcia vam poder votar, i el nostre poble va perdre perquè el govern del Regne Unit va utilitzar la por, a través del sector bancari i del capitalisme global, a fi que rebutgessim la nostra sobirania".
 
Parlant del seu treball i el de la seva organització a Escòcia, afirmà: " Hem vist créixer el nombre de grups locals. Hem aconseguit que més dones s'incorporin al moviment d'independència" i recordà que " l'alliberament nacional està lligat a l'alliberament femení. Que es mobilitzin les dones per la independència és clau per l'èxit final".
 
Explicà que té un record de quan era nena, anava en un tren des de Girona a Barcelona i en un dels túnels que va trobar en el camí, hi havia una pintada que deia, "Catalunya Lliure, Escòcia Lliure". Aquesta mostra d'amistat i solidaritat la van fer acostar-se al poble català i ara ha estat aquí per compartir una amistat per damunt de les fronteres.
 
Llegiu el seu parlament sencer en anglès a feministesperlaindependencia