Barcelona: La Passió segons Carol Rama / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Art

 
Aquesta exposició, de la qual en són comissàries Beatriz Preciados i Teresa Grans «La Passió segons Carol Branca», ha estat inaugurada al Macba. Recull 200 obres d'aquesta artista Italiana que tot i portar 70 anys s'activitat artística no ha estat reconeguda fins a finals del segle XX.
 
 
 
Carol Rama
 
 
 
 
Carol Rama, amb una història familiar que es pot qualificar de complicada, una mare amb problemes psiquiàtrics i amb un pare que fou incapaç d'enfrontar-se a problemes econòmics, i que decidí suïcidar-se.
 
Comença a pintar a la dècada de 1930. Primer pinta aquarel·les amb les que escandalitza a la societat de la seva època per mostrar cossos nus i actituds sexuals, per la qual cosa se li censura la seva obra i se la titlla de pornogràfica.
 
La seva obra evoluciona per diferents estils, utilitzant diferents objectes per a la creació de collages. Segons la comissària Beatriz Preciados: "Intentem  veure la representació dissident de Carol Rama per pensar en el segle XX d'una altra manera. Pensar-la com una artista que crea un nou imaginari polític, una nova anatomia política". 
 
Carol Rama té 96 anys i una situació econòmica molt precària. Subsisteix fent truc amb les seves obres, que es troben, la major part d'elles, en mans privades. La majoria d'aquests persones col·leccionistes són del seu entorn, o sigui de la seva vida quotidiana, que a part d'admirar-la com a artista li compra obra per a ajudar-la.