Barcelona: Dones Indignades cap a la Vaga / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Vaga gens gran
 
 
 
La Vagadetotes és una iniciativa sorgida des de diferents espais feministes a la que s’hi han sumat dones diverses, de totes les edats i amb bagatges activistes, laborals i personals diversos. És una incitativa feminista i liderada per dones però on també els homes hi són convidats a participar-hi.
 
Mitjançant un procés assembleari obert han decidit que el primer dia de la #Vaga deTotes sigui el 22 d’octubre. Aquesta serà una jornada de lluita cap a la vaga general social i feminista que està prevista per la primavera de 2015.
 
Durant els mesos d'aquest procés d’organització de la VagadeTotes, des de principis de 2014, s'han dut a terme acciones de difusió i empoderament en diversos espais com places i mercats, assemblees públiques i xerrades a molts centres socials. S'han reunit  setmanalment a Ca la Dona i han organitzat varies trobades de coordinació amb dones d’altres territoris.
 
Des de setembre s'estan recollint adhesions al manifest, al qual més de 500 persones ja s’hi han adherit a nivell individual i col·lectiu.
 
 
Per què una vaga de totes?
 
"Davant les diferents mesures i polítiques legals, socials i econòmiques que atempten de forma cada vegada més greu contra els nostres drets, la nostra dignitat i la nostra llibertat, les dones volem reapropiar-nos de la vaga com a eina de lluita, tot recuperant la tradició de les dones que han jugat papers claus en vagues i revoltes històriques", expliquen les impulsores. 
 
 
Què vol dir que ens volem reapropiar de la vaga com a eina combativa?
 
"Vol dir, en primer lloc, que el format de les vagues generals dels darrers anys no ens serveix, atès que es limita a interpel·lar a un treballador  y treballadora assalariada dintre del mercat mercat laboral reconegut, tot excloent a moltes persones i a molts treballs".
 
Per això es plantegen la necessitat de convocar una vaga que visibilitzi específicament les condicions de desigualtat en què es troben les dones, on les  seves demandes siguin les protagonistes i que reflecteixi les diferents realitats en què es troben: aturades, jubilades, treballadores de la llar, estudiants, precàries, mestresses de casa, autònomes, treballadores sexuals, migrants…
 
Així, la iniciativa #VagaDeTotes proposa: "una vaga productiva que desbordi els clàssics patrons androcèntrics, que serveixi a totes les persones, treballadores i no treballadores, i a tots els treballs: productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals o submergits. Una vaga de consum, una vaga de cures, una vaga de desobediència civil, en fi, una vaga de totes".
 
*La Vagadetotes convoca una roda de premsa el proper dilluns 20 d’octubre a les 12h a la UB Raval Aula 204 (planta 2).