Colòmbia - Internacional:No n' hi ha prou amb els èxits esportius / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

 

Les dones esportistes tenen molts entrebancs per veure reconeguda la seva vàlua, tant en l’àmbit social com el purament esportiu. De fet, només es visibilitza les dones esportistes quan la seva vida social té alguna cosa destacable, al món de l’esport són més visibles les dones dels jugadors i les CheerLeaders que no pas els èxits esportius de les atletes de qualsevol tipus de categoria.

Si fa uns mesos alguns responsables esportius volien canviar l’equipació de les jugadores per una que fos més curta i mostrés més els “encants femenins” tot sexualitzant l’esport i fent una clara discriminació de gènere, ara aquesta mateixa situació s’ha donat en l’equip colombià de ciclisme femení.

Les ciclistes colombianes participants al Giro Internacional deToscana van haver d’exhibir uns maillots (per cert, diferents dels seus companys mascles) que les feia semblar mig despullades. Aquesta polèmica ha estat molt comentada a les xarxes i hi hagut una allau de crítiques, fins i tot de la UCI (Unió ciclista Internacional)