Una marea humana forma a Barcelona una V pel Dret a Decidir del poble de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

VVVV

 

(notícia actualitzada)  

1.800.000 persones van formar una immensa senyera en forma d'una V simbòlica, que visualitza el vot i la víctòria.

La Independent ofereix una galeria de fotografies, especialment de la participació de les dones feministes pel Dret a Decidir. Veieu també la propera convocatòria d'aquest grup

Text del parlament de Montserrat Cervera al Fossar: VIURE LLIURES. SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ

 

Aquesta ha estat una de les dues manifestacions més nombroses a Europa (l'altra fou a Roma en protesta per la guerra d'Irak). La gernió de gent va reclamar el Dret a Decidir entre crits d'Independència, en un ambient reivindicatiu i sense cap incident.

La Independent ofereix una galeria de fotografies, entre les quals n'hi ha un seguit sobre la participació de les dones feministes pel Dret a Decidir, convocades per un grup de Ca La Dona, que reclamen aquest Dret i manifesten la seva voluntat de treballar per a una Catalunya justa i solidària, antipatriarcal, feminista, sostenible, respectuosa amb la terra i sense exèrcits.

 

 

V-Grup 1

 

V-Grup 4   V- ventall

 

V-Grup 2  V Ca la Dona groc 1   V Ca la Dona groc 2

 

zzzzz  diasa

 

oooo    400

 Fotos: Amada Santos; Dones de Ca la Dona pel Dret a Decidir

 

Des d'aquest grup de Ca la Dona han explicat a La Independent: "Com d’altres vegades, en el moment de fer la inscripció col·lectiva hem fet arribar a l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) la necessitat de visibilitzar la participació de les dones a través de l’ús d’un llenguatge no excloent en tot els escrits i activitats i així com la necessitat d’explicitar quina Catalunya volem. Nosaltres participarem a la cadena per l’autoderminació dels pobles i cap a una Catalunya justa i solidària, antipatriarcal, feminista, sostenible, respectuosa amb la terra i sense exèrcits."

 

 cala dona foto   ca la dona foto

 

ca la dona fotos    ca la dona

 

 

 

cfala dona

 

 

fotos Ca la Dona

 

 

Continuïtat del treball del grup de dones de Ca la Dona pel Dret a Decidir

Desprès de la Diada de l'11S i de cara al 9N, expliquen a La Independent "se segueix mantenint el grup per compartir les experiències i parlar juntes sobre com nosaltres Vivim i Sentim el Dret a Decidir."

Les Dones de Ca la Dona que formen aquest grup tenen com a projecte la esperança de construir una societat diferent que reculli les reivindicacions que des fa tans anys el feminisme està exigint. Opinen que cal la presencia feminista per tal de "construir" un altre país i un altre món possible com porten dient ja fa tant de temps. Com a mostra, la necessitat urgent de fer explicit l'us d'un llenguatge que visibilitzi les dones en tot aquest proces.

La propera convocatòria serà el dimarts 23 de setembre a dos quarts de set de la tarda a Ca la Dona, per a tractar temes que tot i ser-ne alguns transversals, cal un lideratge feminista perque siguin alternatius enfront el patriarcat.

 

La construcció de la V a Barcelona

 

V dones nena     uuuu

Gran Via - Plaça Universitat - Balmes                            Dones d'un geriàtic animant la mobilització

 

V-Diagonal   V Diagonal 3

Avinguda Diagonal. Foto J.G.       

 

V 11S                           


 

947 urnes, representant les poblacions de Catalunya, han conformat l'escenari de la Diada

 
 

foto V1        foto V-urna

 Plaça de Les Glòries (Fotos captura TV3)

 

"Que els representants polítics siguin dignes del poble que els ha votat i que posin les urnes" ha manifestat Carme Forcadell, Presidenta de l'ANC. "Que la força de la mobilització arribi als representants. Si ells no ens fallen nosaltres no els fallarem" ha afirmat Muriel Casals, presidenta d'Omnium Cultural.

 

presidentes i Vila Abadal

 

Carme ForcadellMuriel Casals i Josep Ma. Vila Abadal (captura TV3)

 

El President Mas, acompanyat per la Vicepresidenta Joana Ortega ha demanat al govern central que recapaciti i deixin celebrar la consulta, per democràcia i per respecte a  la voluntat del poble de Catalunya que ho ha tornat a exigir, encara amb més força si es posssible. I que farà el màxim esforç per treballar amb el màxim de consens polític amb la resta de partits que estan pel Dret a Decidir.

 

 Vicepresidenta i president

 

La Vicepresidenta de Catalunya, Joana Ortega i el President Artur Mas

 

 

 

Altres imatges de la Diada de l' 11 de Setembre de 2014

 

Fossar ventall      11S  M. Cervera

 

El Fossar de les Moreres                                Parlament de Montserrat Cervera de Ca la Dona al Fossar

 

 

 

VIURE LLIURES. SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ. Independència i Desobediència per canviar-ho tot

 

Bona tarda, Us agraïm la invitació i el reconeixem al nostre moviment, del que moltes formeu part. Que se’ns hagi convocat com a feministes aquí al Fossar, (on també hi enterrades dones anònimes que defensaren la ciutat i sostingueren la vida de la gent fa 300 anys), donant autoritat a la nostra llarga genealogia plena d’accions de desobediència civil per mantenir la nostra llibertat  des les bruixes i sanadores, a les sufragistes, les antimilitaristes, a totes les dones rebels… les que estem pel dret a decidir sobre els nostres cossos, les nostres vides, la nostra terra, el nostre país….i que estem compromeses amb la nostra vida per acabar amb el patriarcat

Continuar text íntegre

 

 

 

11 S mural

  Murals