Barcelona: Exposició d'Isabel Steva, Colita / La Independent / Noticies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Fotografia

 

Colita-

 

Fins al 13 de juliol de 2014. Exposició d'Isabel Steva, Colita, una de les artistes més destacades de la fotografia catalana contemporània.

COLITA, sobrenom d’Isabel Steva Hernández (Barcelona, 1940), és un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana contemporània. Directa, intel·ligent, sensible, compromesa, crítica i sense prejudicis, la seva producció es pot definir, més enllà de l’estètica, per la seva implicació en el temps que li ha tocat viure.

La seva obra, allunyada de l’artifici i de tota pretensió artística, no és simplement un document de la realitat, sinó la projecció de les seves experiències i opinions, i conforma un corpus visual que recull mig segle de la nostra història recent.

Amb l'exposició «Colita, perquè sí!», comissariada per Laura Terré, la Fundació Catalunya - La Pedrera presenta la primera retrospectiva dedicada a Colita amb un ampli recorregut per la seva trajectòria vital i creativa que revisa els diversos itineraris del seu arxiu ingent: des del món del flamenc a la lluita feminista, el cinema, la Nova Cançó, la Gauche Divine, el món de l’espectacle o la vida a la seva ciutat, Barcelona; tot a través de la seva mirada carregada d’intenció i humor.

Amb motiu de la seva exposició, avui 19 de juny, Colita, visita Ca la Dona. Ha estat convidada per aquest espai feminista amb el propòsit de crear un vincle d'afectes i reconeixement a aquesta gran fotògrafa. Al costat de dones que han vist la seva exposició, es pretén fer un intercanvi de visions, opinions i sabers a través de la seva obra.