Barcelona: Trobada Internacional de convivència planetària / La Independent / Notícies Genere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Medio ambiente

No hay traducción disponible

  

 vandana shiva

Foto: Amada Santos

Els passats 24, 25 i 26 va tenir lloc el 3er Seminari Internacional de Convivència Planetària (Biocivilització). Es va  celebrar a Barcelona a l'auditori de l' UGT amb l'objectiu de produir sinèrgies entre Catalunya i el món al voltant d'un nou model de convivència planetària. S'hi van acreditar i hi van assistir, un total de 563 persones.

Aquesta trobada va ser impulsada pel Fòrum Social Temàtic del Medi Ambient i altres organitzacions. Aquest nou paradigma de convivència aposta per la construcció d'una biocivilització, tot valorant i respectant la vida en totes les seves manifestacions: l' Ésser humà, els animals, la natura, i el planeta, la nostra única llar.

L'organització fou a càrrec de l'associació Imago. El seminari va reunir una vintena de convidats i convidades. També hi va haver participació internacional com Chico Whitaker, un dels fundadors del Fòrum Social Mundial (FSM) i Premi Nobel alternatiu el 2006 i Vandana Shiva, Premi Nobel Alternatiu el 1993, activista a favor de l'ecofeminisme i prestigiosa filòsofa de la ciència a escala internacional. Entre els convidats locals hi havia Josep Pàmies, fundador de l' associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals,i Arcadi Oliveres, activista de Justica i Pau i promotor del Procés Constituent a Catalunya.

 El 3er Seminari Internacional de Convivència Planetària (Biocivilització) es va articular al voltant de  tres eixos bàsics (plantejats al Fòrum Social Mundial) sobre la base de  la construcció del nou paradigma. El  primer: amb quins valors o virtuts? (ètica). El segon:amb quines estructures de poder, quina governança global ?(política). I el tercer: amb quin model economic? (economia).