Catalunya: LES dones grans que estimen dones / la Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Fotografia

 Pepa i Carme

D'esquerra a dreta, Pepa Vives i Carme Porta

 

 

Aquest és el títol d'un projecte impulsat per la Fundació Enllaç, que portaran a terme Pepa Vives i Carme Porta. El projecte vol mostrar en una exposició fotogràfica la diversitat de formes de vida de dones lesbianes que es fan grans. El projecte pretén visibilitzar una realitat invisible, o invisiblitzada. Les dones que estimen dones i la uneix amb una altra invisibilitat, les dones grans: Dones grans que estimen dones.

Per a les autores: “hi ha mecanismes socials de negació i d’ocultació, però també hi alguna cosa que no funciona des de nosaltres com a lesbianes. Ignorem el nostre cos i el que el nostre cos vol. Aquesta experiència ha estat especialment dura per a les dones que han viscut el franquisme i que ara són dones ja grans”.

La Fundació Enllaç ha volgut destacar el potencial catalitzador de la proposta, en la que destaquen com “a través de la mirada artística, es reuneixen els esforços individuals i col·lectius per tal de naturalitzar l'amor i la sexualitat entre dones grans”. L'exposició tindrà caràcter itinerant per tal d'acostar aquesta realitat arreu del país.