Xile:Matthei reconeix triomf de Bachelet, malgrat elevada abstenció /La Independent / Noticies Genere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

 

 La opositora

Foto Evelyn Mathhe. www.gamba.cl

La dreta oficialista xilena ha reconegut el triomf de la candidata opositora, Michelle Bachelet, a la segona volta de les eleccions presidencials aquests diumenge 15 de desembre de 2013, per davant de la aspirant conservadora, Evelyn Mathhei.

Amb el 85,37% dels vots escrutats, Bachelet s'imposava amb un 62,40%, enfront d'un 27,59% de Matthei, que va confirmar que va felicitar personalment a la candidata de l'opositora coalició Nueva Mayoria.

Carlos Larraín, president de l'oficialista partit Renovació Nacional (RN), va declarar que l'elevada abstenció registrada a la jornada electoral d'aquest diumenge no resta validesa a la victòria de la exmandatària (2006-2010.

Mentrestant, Patricio Melero, president de la Unió Demòcrata Independent(UDI), també va reconèixer la legitimitat del resultat, però va afegir que la baixa participació s'ha de tenir en compte per Bachelet a l'hora d'aplicar el seu programa de Govern.

L'alta abstenció "és l'expressió d'un país que no sent molta necessitat d'anar a donar suport o oposar-se a alguna cosa, i que està, en termes generals, bastant d'acord amb el país que té", va sostenir Melero, que a més va advertir que cal anar amb compte "amb els qüestionaments a la legitimitat del nostre sistema democràtic".

" Hem perdut ( ... ) però, l'alta abstenció no treu legitimitat al triomf de Bachelet", va comentar per la seva banda la senadora Lily Pérez, portaveu de la candidata de la dreta Evelyn Matthei.