Mediterrània: Conclusions del V Fòrum Mediterrani de Dones empresàries / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Economia

"Fomentant el creixement empresarial de les dones"


Més de 200 dones emprenedores i empresàries de la Mediterrània es van trobar per fer contactes de negoci, compartir bones practiques i analitzar el paper de les dones en la economía.

El passat 22 de novembre va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona la 5a edició del Fòrum Mediterrani de Dones Empresàries, organitzat per AFAEMME  (Associació de Federacions i Associacions de Empresàries de la Mediterrània) juntament amb ASCAME (Associació de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Mediterrània ) i la Cambra de Comerç de Barcelona.

La trobada ha estat una oportunitat per a les emprenedores del Mediterrani de fer negocis i conèixer com evolucionen les empreses liderades per dones a Albània, Algèria, Egipte, Grècia, Itàlia, Líban, Líbia,
Malta, Marroc, Mònaco, Palestina, Síria, Tunísia i Turquia.

Un dels temes que es va debatre és el de la dificultat d'accés de les dones emprenedores al finançament per tal d'iniciar els seus projectes. En aquest sentit, es va destacar com una interpretació errònia de l'Islam ha conduït a una exclusió de les dones de l'àmbit financer i, com hi ha una necessitat de crear productes financers específics per a dones.

Després de fer un anàlisi de la diversa situació de les dones emprenedores i empresàries als diferents països euro-mediterranis i de la ribera sud de la Mediterrània, es va parlar de com, tot i que les dones són minoria en la direcció empresarial, les empreses liderades per dones tenen un elevat rendiment econòmic i innovador.

El Fòrum va concloure que cal continuar impulsant les polítiques de gènere que afavoreixin l'eliminació dels estereotips sobre les dones en l'economia. Una altra conclusió és que la crisi econòmica i política a la Mediterrània és una oportunitat d'establir un front econòmic comú que permeti a les dones prendre partit de manera més activa al mercat laboral i al món empresarial.

El proper Fòrum Mediterrani de Dones empresàries tindrà lloc a l'octubre del 2014 a Tessalònica, Grècia.

 

Per a veure totes les conclusions aquí