Catalunya: Zür Person i altres perles a la Mostra Internacional de Films de Dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Movies

There are no translations available.

logo Mostra  filmsdones2013

En el marc del cicle "Altres perles de la mostra", el passat 28 de novembre va tenir lloc la primera sessió del cicle. El film d' homenatge a la paraula d'Hannah Arendt amb la projecció d' En persona (Zur Person) en el que Günter Gaus entrevista Hannah Arendt (1964).

Aquest cicle forma part del programa de tardor/hivern de la Mostra Internacional de Films de Dones (2013) que enguany ha ampliat els espais i les dates d'exhibició per tal de fer més coneguts i assequibles els continguts a diferents públics.


L'acollida va ser un èxit rotund de públic que va omplir la sala i, segons Marta Selva i Anna Solà, codirectores de la Mostra, "un luxe, també l'acollida dels Cinemes Boliche, sala còmplice amb aquest programa de la Mostra Internacional de Films de Dones".


Per les dues codirectores el fet d'ampliar la mostra al llarg de tot l'any amb diferents programes "és una voluntat de fer arribar al gran públic materials imprescindibles que enriqueixen el debat sobre les aportacions de les dones a la cultura cinematogràfica". Aquest programa se suma a altres dos, un ja desenvolupat a Manresa amb el títol de "Catalunya en tres temps" i un altre a Vic, que es portarà a terme el 12 i 19 de desembre amb el títol "Conegudes també a casa". Alguns dels films programats són: En reraguarda, de Marta Vergonyós, Cataluña-Espanya, d'Isona Pasola, La plaga, de Neus Ballús, Volar, de Carla Subirana i Elisa K, de Judit Colell i Jordi Cadena. En aquest sentit, Selva i Solà també destaquen que "hem apostat per fer arribar la Mostra més enllà de Barcelona".


El cicle "Altres perles de la Mostra" seguirà en dues sessions més: elproper dia 12 de desembre amb un programa doble: Sé-Villana,de Maria Cañas i Se fa saber, de Zoraida Roselló, dues riquíssimes produccions d'etnografia visual que confegeixen una sessió on la ironia i la tendresa s'encreuen magistralment. La darrera sessió es portarà a terme el 19 de desembre amb el film El premio, de Paula Markovitch, una exploració del terror de la dictadura argentina a partir de l'experiència d'una nena.

 

 

Més informació:

Mostra Films de Dones

Totes les sessions són als Cinemes Boliche i a un preu especial de 4 €