Barcelona: Cursa rosa per la vida i per les dones / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Deportes - Deportes

No hay traducción disponible

El diumenge  pasat dia 10 de novembre, els carrers de Barcelona eren una marea rosa, milers de dones caminant, corrent, arrossegant cadires de rodes i cotxes infantils, i fins i tot amb les seves mascotes, van participar a la 10a cursa que des de fa deu  anys es  realitza en diverses ciutats de l'estat espanyol.

  curs

 La idea va sorgir des de la revista "Sport Life", amb la pretensió de fomentar entre la dones una vida saludable, i a la vegada  intentant ajudar en la prevenció del diagnòstic precoç del càncer de mama.

L'organització de la cursa, col·labora amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), donant al final de la cursa, 50.000e per a investigació.

La cursa ha tingut amb un circuit de 6,7 K, amb sortida i meta en l'Avinguda Maria Cristina, a l'alçada de les Torres Venecianes.

La participació a nivell de l' Estat Espanyol ha estat de 82.000 dones i les ciutats on s'ha realitzat han estat: València, Madrid, Vitòria, Gijón, la Corunya, Sevilla, Saragossa i Barcelona i un mes abans ja s'havien esgotats els 20.000 dorsals previstos.

400

  L'organització, a part de la revista "Sport Life", ha comptat amb l'Ajuntament de Barcelona i el suport tècnic de Winsports.

El cantant Antonio Orozco va donar la sortida de la cursa de Barcelona, des d'un camió escenari, animant les dones amb el seu himne "Som", creat especialment per a aquesta carrera.

Meritxell Calduch, -campiona d' Espanya del 2009 en 10.000 metres- va ser la guanyadora d'aquesta cursa 2013, amb un minut d'avantatge sobre Maria del Carmen Gonzalez, campiona dels 800 metres, el tercer lloc va ser per a Esther Quero atleta de Manresa i excampiona d'Espanya de mig fons, i Loida Reis i Isabel Garcia van ocupar el 4rt. i 5è lloc.

cursa

Les 5 classificades van pujar a l'escenari a recollir els trofeus que lliurà la Consellera de Drets Civils Fransina Vila, davant d'uns eixordadors aplaudiments de totes les dones que visqueren amb ambient festiu aquest esdeveniment, atès que són en la gran majoria dels casos, els homes qui recullen els trofeus esportius.

A continuació per tancar l'acte Antonio Orozco i el seu grup van cantar "Som" himne oficial de la cursa de la Dona 2013 i altres temes, fent el comiat fins l'any vinent.