Reconeixement professional a Montserrat Minobis, Mirta Calderón i Cecilia Vargas

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Premiades V.E.I  RIPVG

M.Minobis, M.Calderón i C.Vargas recollint el premi homentage. Foto de S.Chable.Mèrida

Homenatge a la trajectòria periodística amb visió de gènere de 3 deganes periodistes en el V Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG, sigles en castellà) a la ciutat mexicana de Mérida

La RIPVG i la Xarxa Nacional Mexicana que ha celebrat la seva 5è Trobada Internacional a Mèxic va lliurar el dia 11 d’octubre el premi per el Reconeixement a la trajectòria periodística amb Visió de Gènere a la periodista, exprofessora i exdegana del Col.legi de Periodistes de Catalunya, Montserrat Minobis, a la periodista i també professora cubana Mirta Rodriguez Calderón i a la comunicadora mexicana de l'estat de Tabasco, Cecilia Vargas Simón. 

En aquesta 5a Trobada en què participen comunicadores de 18 dels 32 estats mexicans i 10 països, entre ells, Argentina, Colòmbia, Espanya i Suècia, es va realitzar un reconegut homenatge a la tasca pionera d'aquestes tres professionals dels mitjans de comunicació a les que se'ls va donar les gràcies per haver obert el camí a la mirada de gènere en la seva tasca periodística, docent i en l'àmbit de la comunicació social.

Montserrat Minobis expressar la seva " sorpresa, però plaer i honor " per la concessió del guardó que, va fer broma ' em fa sentir vella', però va afirmar també que, 'tot i que hem complert una etapa professional' encara queda molta feina per fer, molt camí per recórrer i un futur molt incert en l'àmbit del periodisme'.

La mexicana Cecilia Vargas va agrair que les organitzacions de dones i sobretot a l' organització CIMAC (Comunicación e Información de la Mujer, AC) que l’ha acompanyada, i aixó l’ha ajudat a germinar aquesta 'llavor que ja anava creixent en mi' amb aquesta mirada que inclou les dones en qualsevol àmbit de la societat i el seu reflex en la informació. Vargas va dir sentir-se " molt vitalitzada' amb l'homenatge per enfrontar una propera operació.

La cubana Mirta Rodriguez Calderón ha reconegut que "hem caminat llargs camins i transitat per diferents recorreguts 'i això ' ha estat bonic per a nosaltres i les joves' que ens segueixen. Hem anat ' guapeando amb la vida' i darrere de nosaltres han quedat companyes, però aquí hi ha ' la mirada intel·ligent i el sentit de la perspectiva de gènere' per entendre millor la societat i el seu reflex en els mitjans de comunicació". "Això m'omple de satisfacció i emoció i, "si m'ho mereixo ", s'expressà, "és per totes vosaltres' amb qui hem fundat les xarxes i ens hem anat apoderant conjuntament.

El 5è Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes i la Xarxa Nacional de Mèxic, s'ha celebrat els dies 11 i 12 d'octubre a la capital de l'estat mexicà de Yucatán, Mérida.

 

V EI RIPCVG. public

 

logo V E I RIPVG