Catalunya: 11 de Setembre i la Via Catalana. Tram 0

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Social organizations

There are no translations available.

 

 

"Resseguir el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari de les catalanes i dels catalans, esdevenir un nou Estat d’Europa" és el gran acte massiu que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per aquest 11 de Setembre de 2013.

 

VIA CATALANA


L'ANC ha obert en el seu web la possibilitat de fer la inscripció tram 0 aquelles persones que ja no poden apuntar-se al lloc on volien fer la cadena.

"El món ha de tornar a mirar cap a Catalunya per a que vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans i a les catalanes d’assolir la llibertat no més tard del 2014. Ara és l'hora de la Via Catalana" afirma l'ANC en el web destinat a l'organitzacio de la cadena humana que travesserà Catalunya de Nord a Sud, i encara més..., aquest 11 de Setembre a un quart menys un minut de sis (les 17.14).

Carme Forcadell - que a data 10 de setembre ha explicat a Els matins de TV3, que hi ha més de 600 periodistes amb acreditació per a cobrir la cadena humana, a 11 de Setembre ja en són més d'un miler- ha assenyalat la importància de donar-li una dimensió internacional a la Via Catalana.

Per a l'ANC, diu Forcadell, l'objectiu és la independència però el primer pas és la consulta amb una pregunta clara de SI o NO es vol un Estat propi i sobirà. I ha de ser el 2014, de cap manera el "mentrestant" pot durar fins el 2016. A partir del dia 12 i en les properes setmanes l'ANC espera  el gest de convocatòria de la Consulta per part del Govern de la Generalitat.

 

Torxes_ANC_10_setembre_A.S 

Marxa de Torxes 10 de setembre a Barcelona. Fotografia d'Andreu Solsona

Torxes_ANC_10_SETEMBRE

Marxa de Torxes 10 de setembre a Barcelona. Fotografia d'Amada Santos

 

El web de la Via Catalana té enllaços amb materials de les experiències a Estònia, Letònia i Lituània, quan el 23 d'agost del 1989 la seva ciutadania va fer la Via Bàltica enllaçant amb una cadena humana les seves tres capitals per a reivindicar la independència. La cadena va representar una gran mobilització i va obtenir molta repercussió internacional. La Independència fou aconseguida la primavera següent.

 

 

*Al web Via Catalana s'hi poden seguir les darreres actualitzacions i comprobar el gruix de gent que hi ha  apuntada a cada tram