Dora Makri, corresponsal a Espanya de la televisió pública grega, al CPC

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

La corresponsal a Espanya de la televisió pública grega ERT, Dora Makri, explicarà demà dijous, a les 12 hores, l'última hora sobre el tancament dels mitjans públics grecs. L'acompanyaran periodistes expertes i experts en informació internacional

 

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza demà un debat per conèixer de primera mà la situació que travessen els mitjans públics de Grècia, després que el govern hagi decidit tancar, de manera inesperada, la televisió i ràdio estatal ERT. Analitzaran les reaccions de Comissió Europea demanant al govern grec que compleixi la sentència del Tribunal Suprem hel·lè de restablir immediatament el senyal i el fet que Grècia sigui hores d'ara l'únic país d'Europa sense televisió i ràdio públiques.

L'acte comptarà amb la participació de la corresponsal a Madrid, Dora Makri, i dels periodistes experts en informació internacional Xavier Mas de Xaxás (La Vanguardia) i Marc Vidal (ARA), i de la periodista Sílvia Heras, (TV3)amb qui s'obrirà un debat i reflexió sobre la funció social dels mitjans de comunicació públics.

La decisió, que es va prendre la setmana passada sense passar pel Parlament ni pels partits de l'oposició, ha estat considerada com a un 'cop d'estat'. El portaveu del primer ministre, el conservador Andonis Samaràs, va justificar el tancament de l'ERT, que té més de 48 anys d'història, pel "malbaratament de recursos i la manca total de transparència". El primer ministre grec manté hores d'ara la seva línia d'actuació unilateral i va deixar desconnectat el senyal, fent cas omís a les crítiques de l'oposició, a les recomanacions europees, i a l'ordre cautelar del Tribunal Suprem.