Una dona assassinada i una altra greu per violència masclista a Caldes de Malavella /La Independent/Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Violencias - Violencia machista

No hay traducción disponible

El Govern condemna l'homicidi i l'agressió greu a dues dones a Caldes de Malavella víctimes de la violència masclista

 

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l'homicidi d'una dona a Caldes de Malavella i l'agressió greu a una altra dona, presumptament a mans de la parella d'aquesta última, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.


La presidenta de l'ICD ha recordat que "una de les causes que dificulta que es pugui avançar més ràpidament en la lluita contra aquesta xacra és la naturalització social d'aquesta violència i la seva manca d'identificació per part de les pròpies víctimes i el seu entorn més immediat".

També ha insistit que les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn no dubtin en trucar al telèfon 900 900 120 (servei 24 hores, confidencial i gratuït), o que s'adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat a tota Catalunya.

Gatell afirma que s'estan fent avenços importants contra la violència masclista i ha posat com exemple que "cada cop tenim professionals més ben formats i s'està avançant en dissenyar eines que poden ajudar-los a atendre dones que travessen situacions de violència masclista valorant-ne el risc que succeeixin a curt termini actes violents greus per part d'una parella. És un camp altament complex, però s'hi està avançant".