"Les proporcions entre les aportacions de l'Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes" diu Neus Munté /La Independent/Noticies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Vida quotidiana - Cura


El finançament públic de la Llei ha passat d’un 65,58% de la Generalitat davant un 34,42% de l’Estat l’any 2008, a un 79,12% per part de la Generalitat i un 20,88% de l’Estat l’any 2012

 En el Ple del Parlament d'aquest 22 de maig de 2013, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha denunciat que "les proporcions entre les aportacions de l’Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes".  

 

 

 

 


Munté ha recordat que aquesta llei "ja des del seu inici va néixer mal finançada. Un finançament que ha empitjorat any rere any, per la qual cosa el Govern de la Generalitat està fent un gran sobreesforç per garantir les prestacions i serveis".

 

Respecte als darrers anuncis per part de l’Estat de l’impacte del pressupost de la Llei de la dependència, "que ells mal anomenen estalvi" -diu la consellera- sembla que es confirma que en part és el resultat de les mesures que ja es van concretar el juliol de 2012 i que afecten, entre d'altres, a una reducció del 15% en la prestació econòmica de la persona cuidadora no professional i a la supressió del pagament de les quotes de la seguretat social d’aquestes. La consellera s'ha lamentat de "l’alarma creada entre els beneficiaris i la ciutadania en general per la manera maldestre de comunicar".