Inaugurada la 1a Jornada d'Esport Femení: "Dones i Esport: Nosaltres també hi som!!!"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports


Persones expertes, esportistes i entrenadores reflexionen aquest 16 de maig sobre la rellevància social i el futur del binomi dones i esport

Durant la jornada celebraran dues conferències i cinc taules rodones sobre les diferents problemàtiques que afecten la pràctica de l'esport femení i els seus greuges comparatius en relació a l'esport masculí.


El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, acompanyat de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, ha presidit aquest matí, al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la 1a Jornada d'Esport Femení, organitzada pel Consell Català de l'Esport amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones (ICD), que té lloc durant tot el dia.

Sota el títol "Dones i Esport: Nosaltres també hi som!!!", l'esdeveniment neix amb vocació de continuïtat i amb la finalitat de reivindicar la pràctica esportiva portada a terme per les dones. Ivan Tibau ha dit que "La participació femenina de l'esport és molt valuosa pel propi esport però també per a la societat en general que s'enriqueix guanyant en igualtat i cohesió", i ha afegit que "el potencial i prestigi de l'esport català deu molt a l'aportació que han fet les dones en els diferents àmbits al llarg del temps" .

Més de 100 persones s'han inscrit per participar en la jornada, que tracta també de la vessant formativa i educativa, enllaçant amb el Pla Estratègic de l'Esport Escolar i Universitari de Catalunya, que des de la Secretaria General de l'Esport,  ha començat a elaborar per tal de trobar nous models que permetin una major i millor pràctica esportiva i que cada persona mantingui l'esport com un hàbit al llarg de tota la seva formació acadèmica.

La presidenta de l'ICD, Montserrat Gatell, ha demanat que la  jornada ajudi en "l'objectiu d'arribar a la igualtat d'oportunitats de les dones i homes en el món esportiu". "Visibilitzar les dones en el món de l'esport ha de permetre reduir l'esquerda existent respecte l'esport masculí i construir una societat on l'esport sigui una pràctica de convivència i de salut per tothom, també per les dones", ha dit.

Alhora ha lamentat que la pràctica esportiva femenina sovint "està ocultada i menyspreada" i considerada de menys nivell que la masculina quan "tenim més equips femenins que masculins a l'alt nivell", i ha demanat una presència mediàtica més justa per a les dones a tots els àmbits de l'esport. En canvi, s'ha felicitat que en l'alt rendiment, el nombre de dones esportistes s'acosta cada vegada més al dels homes.

Hi participaran esportistes d'alt nivell (Beatriz Pascual, Maica Garcia i Erika Villaécija, etc.), entrenadores (Anna Tarrés i Marta Gens, entre d'altres), així com àrbitres (com ara Anna Zardaín i Anna Cardús). Tancaran la jornada Gerard Figueras, director del Consell Català de l'Esport, i Núria Balada, directora executiva de l'Institut Català de les Dones.