PER L'ERADICACIÓ DE L'HOMOFÒBIA, LA LESBOFÒBIA I LA TRANSFÒBIA /La Independent/Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

El passat 9 de maig va entrar al Registre del Parlament la Proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Complint un anunci que s'havia fet fa alguns mesos des de la Conselleria de Benestar i Família, aquesta Proposició de Llei ha estat admesa a tràmit per la Mesa del Parlament i tramesa al Govern, aquest 14 de maig.

Els grups que han presentant la Proposició de Llei per "eradicar l' homofóbia, la lesbofóbia i la transfobia" han estat el Grup d'Esquerra Republicana (Anna Simó), el Grup Socialista (Jaume Collboni), el Grup d'ICV-EUiA (Laura Massana), i el Grup Mixt (Quim Arrufat).

Aspectes que tracta la proposició de llei són la discriminació basada en l'orientació sexual, la igualtat de tracte, la incidència de la SIDA, l'atenció pels serveis socials, la política sanitària, l'educació, el mercat laboral, la influència en la cultura, el lleure i l'esport, programa d'actuacions sobre les minories sexuals, les unions lliures, el matrimoni i la família.