Dolors Camats: la política com a pionera en paritat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

 

3a Tertúlia Salambó el dilluns 8 d'abril amb la diputada i portaveu al Parlament de Catalunya per ICV

 

dolors_camats_asco

Dolors Camats, al Parlament de Catalunya (Foto: www.elsingulardigital.cat) 

 

En aquests temps agitats en que la desafecció de la ciutadania corre el risc de convertir-nos en una societat desnortada que sense voler-ho ens allunyi de les eines de representació que tant ha costat construir, la política i les polítiques no podien estar absents de les Tertúlies Salambó, que tenen la voluntat de permetre dialogar amb dones destacades en el seu àmbit i a apropar-nos a les seves peripècies professionals.

És per això que CIMA (Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals) i l'Observatori Cultural de Gènere (OCG), acabat de crear com a espai d'estudi i reflexió en torn de la falta de paritat en la cultura, han convidat a Dolors Camats a la 3a Tertúlia Salambó. Camats és diputada, portaveu al Parlament de Catalunya de Iniciativa per Catalunya Verds i, en la actualitat, candidata a la copresidència d'ICV juntament amb Joan Herrera.

Aquesta 3a Tertúlia Salambó tindrà lloc el dilluns 8 d'abril a les 19 hores, al pis de dalt del Café Salambó (c/Torrijos 51). Un dels objectius serà esbrinar de la ma de la convidada si en els cercles de la política la paritat és una realitat només a efectes estadístics -destinada a acomplir la llei- o bé s'erigeix en un instrument de conseqüències pràctiques i contrastables, com ara una major incidència del assumptes que afecten en especial a les dones, entre d'altres.

 

Un aniversari que fa reflexionar
Ara que recentment s'ha celebrat el 34è aniversari de la Constitució Espanyola, i que s'han pogut tornar a contemplar aquelles fotos ja històriques on l'androcentrisme regna sense cap escrúpol -un androcentrisme només sacsejat pel sucós documental Las constituyentes, de Oliva Acosta  http://www.lasconstituyentes.com-, fa patxoca veure les moltes dones que ocupen els parlaments d'arreu de l'Estat, inclòs com no el català. Aquest fet que converteix la política en el sector on segurament s'ha produït el més veloç avanç cap a la paritat, no és casual, sinó que és el fruit d'una política de quotes tan debatuda i polèmica com clarament útil a les fites de la igualtat.

Amb aquest motiu, CIMA i OCG es pregunten si la presència d'un nombre considerable de dones en els òrgans de decisió polítics transforma la política, o be si és la política la que les transforma a elles. I també si la experiència, sembla que més que positiva, de l'accés de les dones a càrrecs de representació -amb el que això comporta de retrat plural i democràtic- no hauria de ser prou per incentivar la implementació de polítiques de quotes, o similars, en altres àmbits que van molt curts en paritat. Això és el que succeeix, per exemple, al sector de la cultura. Sobre aquestes i altres qüestions es podrà parlar amb Dolors Camats, que ja té a les seves esquenes una dècada d'experiència com a diputada, en el sí d'un partit especialment preocupat pel present i el futur de les dones.

Més informació i confirmació assistència: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la