“Maras vs. bandes llatines”, nou taller de la Comissió de Periodisme Solidari

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Audiovisuals

"Dones i Maras: la història de Alma". Presentació del documental "Alma, hija de la Violencia"

 

La Comissió de Periodisme Solidari i Huacal organitzen els dies 27 i 28 de febrer i 1 de març, a la seu del Col·legi, els tallers "Maras versus bandes llatines: formació per a l'anàlisi i la diferenciació dels dos fenòmens i estudi de les relacions de gènere al seu interior".

Durant les jornades s'analitzarà les diferències entre els fenòmens de les bandes llatines i les 'maras' centreamericanes, incidint en les diferents causes estructurals que generen aquests fenòmens.

8_nov_LIBRO_LaOtraGuerra_DET

Llibre La Otra Guerra

 

 

Així "Bandes a Centreamèrica: una història de les diferents Maras" serà a càrrec de José Luis Sanz, periodista de El Faro (El Salvador) i Verónica Reyna, coordinadora educació per a la pau, del Servei Social Passionista (El Salvador).

"Maras versus Bandes llatines a Catalunya: el fracàs de les polítiques públiques de seguretat i d'integració a Centreamèrica i desafiaments a Catalunya" serà impartida per José Luis Sanz, periodista de El Faro (El Salvador), Verónica Reyna, coordinadora educació per a la pau, Servei Social Passionista (El Salvador) i Santiago Herrero, sergent membre del Gabinet de Seguretat de la Direcció General d'Administració de Seguretat.

i "Dones i Maras: la història de Alma". Presentació del documental "Alma, hija de la Violencia", comptarà amb el ponent Miquel Dewever-Plana, fotoperiodista (Barcelona, Premi Joan Alsina de Drets Humans 2012) i la ponent Isabelle Fougere, periodista (París), director i directora del documental "Alma, hija de la Violencia" (Premi DocLab for Digital Storytelling, International Documentary Festival Amsterdam).

Més informació