Carme Forcadell: “L’independentisme és transversal”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

carme_f

“L’error que es comet, interessat, és creure que el camí cap a la independència pertany a un únic partit”

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana considera que després de les eleccions del 25N es mantenen les condicions per convocar un referèndum cap a l’autodeterminació segons la radiografia del Parlament de Catalunya sortida de les eleccions.

En declaracions a La Independent, Carme Forcadell, no ha volgut pronunciar-se sobre la negativa d’ERC a formar un govern de coalició amb CiU. Forcadell diu que “la nostra organització és transversal i no podem pronunciar-nos sobre temes interns d’un partit, ja que nosaltres tenim gent de tots els partits a l’Assemblea; el que volem és un govern fort i estable”.

Preguntada sobre el camí cap a una consulta sobre l’Estat propi o la independència, Forcadell no és pesimista: “Al Parlament de Catalunya hi ha 74 diputats a favor de la independència que no són pocs, i 87 que estan a favor de fer una consulta per al dret a decidir. Més els 20 diputats del PSC que estan d’acord a fer una consulta amb condicions, tot i que no han dit quines. Només hi ha 28 diputats en contra, que són els del PP i Ciutadans”.

Forcadell considera que abans de les eleccions es va caure en l’error de considerar que per a poder fer el referèndum sobre el dret a decidir calia la majoria absoluta d’Artur Mas i CiU, com si el sobiranisme pertanyés a un únic partit, per això diu que “l’independentisme és transversal, no pertany ni a la dreta ni a l’esquerra; i si mirem al mapa de Catalunya després de les eleccions veiem que tret de la comarca del Baix Llobregat tota la resta està pel dret a decidir. És una estratègia interessada d’Espanya dir que el fet que CiU i Mas no hagin tret la majoria absoluta acaba amb el dret a decidir i el sobiranisme al país”.

Carme Forcadell ha dit a La Independent que tenen intenció de parlar amb Artur Mas i també amb la resta de partits que van signar l’acord al Parlament per a convocar una consulta sobre l’Estat propi o la independència, tant bon punt els partits acabin de negociar sobre possibles pactes d’estabilitat al govern.

Carme_f._e-noticies.es