Tertúlies Salambó: Dones i Cultura en hores de lleure

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Temes Culturals

foto_Nria_Rib

Núria Ribó, la convidada

 

Diu un proverbi xinès que una conversa de sobretaula amb un home savi val més que un mes de lectures. Quin no serà doncs el valor d'una bona conversa al capvespre amb una dona sàvia, i més si podem amenitzar-la amb una copa!

I és per això que des del Grup de Cultura de Feministes de Catalunya, CIMA (Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals) i Clásicas y Modernas (Associació per a la igualtat de gènere en la cultura), ens hem llançat a organitzar el CICLE DE TERTÚLIES SALAMBÓ.

El cicle comencarà aquest dilluns 19 de novembre, a les 19 hores, amb una convidada fantàstica, la periodista Núria Ribó, que ha tingut l'amabilitat d'acceptar la nostra invitació. Acabada d'arribar de cobrir les eleccions nord-americanes, ens parlarà de la seva vivència des de la visió de gènere, amb especial incidència en la presència de les dones a la política nord-americana, que com sabem als Estats Units són tota una institució.

La trobada tindrà lloc al pis de dalt del Café Salambó (c/Torrijos 51), al cor del barri de Gràcia, un lloc ja emblemàtic per les seves activitat musicals i literàries. Les tertúlies estan destinades a dones de la cultura i a totes les dones que estiguin interessades en assistir-hi. Tenim intenció que tinguin periodicitat bimensual i volem que siguin un punt de trobada per parlar de dones i de cultura. També intentarem donar'ls-hi un caire plural i que les dones convidades provinguin d'àmbits diversos com ara el cinema, les arts plàstiques, la literatura, les ciències socials... També tenim intenció d'organitzar visites en dies festius a manifestacions artístiques fetes per dones o relacionades amb les dones, ja siguin exposicions, mostres d'arquitectura urbana o el que es presenti al fil de l'actualitat cultural de la nostra ciutat.

Barcelona ja compta amb diversos espais de trobada per dones, com ara la ja veterana Llibreria Pròleg, que porta més de vint anys propiciant el diàleg entre les dones, o bé les sessions de Còctels & blocs organitzades per Dones en Xarxa. Les TERTÚLIES SALAMBÓ volen enriquir aquest panorama de comunicació entre dones de Barcelona i rodalies.

Estem convençudes que serà una iniciativa que despertarà interès, i tot i que no tenim la certesa que ens passi com allò que deia Gracián, el qual pensava que les dones curen tots els mals propis parlant, estem segures que passarem unes estones molt bones en molt bona companyia.


Per qüestions logístiques preguem confirmació a la següent adreça de correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 


_logo_Salambo