Estat espanyol- Catalunya:Celebracions del moviment LGTB per la sentència que avala el matrimoni homosexual

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

El moviment LGTB assegura que es"posa punt final al patiment de milers de famílies"

Les associacions que formen part de la campanya 'Matrimoni Igualitari' han celebrat la sentència del Tribunal Constitucional que avala la llei del matrimoni homosexual i afirmen que "posa punt final al patiment, incertesa i inseguretat jurídica de milers de famílies" després de set anys des de la presentació del recurs del PP.

Segons la sentència, la unió entre persones del mateix sexe no perjudica el dret a contraure matrimoni. També diu que la imatge actual sobre el matrimoni permet integrar la unió entre persones del mateix sexe. I assegura que, en relació amb l'adopció conjunta o simultània per part de parelles homosexuals, el Tribunal estableix que no pot ser considerada inconstitucional, però afegeix que s'ha de preservar l'interés del menor.

A la tarda i vespre del dimarts dia 6 i del dimecres dia 7 a diverses ciutats de Catalunya i d'arreu de l'Estat espanyol s'han convocat concentracions. A Tarragona, per exemple, la convocatòria de Brot Bord de dimecres davant la seu del PP reivindicava la victòria i, a banda volia "assenyalar els culpables(...) i  d'aquesta persecució cap a totes les persones que no s'amotllen a les relacions tradicionals establertes, apuntar la necessitat de seguir lluitant i de seguir treballant pels drets civils. El matrimoni va suposar un punt de relax en el moviment lèsbic i gai, del qual encara no s'ha recuperat i que té moltes coses a reivindicar que són encara més necessàries: despatologització de la transsexualitat, sanitat pública i gratuïta, educació no heterosexista, etc."

El moviment gai, lèsbic, bisexual i transsexual (LGTB) asseguren que la sentència constitueix "una fita en la lluita per la igualtat i la dignitat de les persones, independentment de la seva orientació sexual" i celebra que "els drets civils de les parelles del mateix sexe queden certificats".