Dones i transformació social, Gènere i desenvolupament al SXXI

No hay traducción disponible

Si a hores d'ara entenem que és difícil qüestionar que les dones han estat, especialment en el darrer lustre i en les nostres latituds, un actor de canvi i transformació social. Sense el qual no podem explicar les societats resultants en aquest segle que tot just acabem d'estrenar. També es fa igualment difícil pensar que aquestes no hi tindrem un paper determinant en el futur. Precisament ara en moments de crisi dels nostre sistema econòmic, les dones, si es modifiquen les relacions de desigualtat que imperen en l'estructura productiva. Poden ser un motor de desenvolupament i de canvi dels seus paradigmes.

Per reflexionar sobre tot això, en aquests moments complicats en que semblen trontollar molts dels paradigmes polítics, socials i econòmics que ens han acompanyat en les darreres dècades. A Igman-Acció Solidària i a ONGC (revista de pensament polític i cooperació) conjuntament amb d'altres col.laboradors, ens ha semblat que era un bon moment per debatre aquestes qüestions. Les jornades s'estructuraran en tres taules de debat.
La primera pretén fer una mirada crítica, sobre precisament les mirades acrítiques que els mitjans fan de les dones. De la ma de periodistes com Rita Marzoa, Elvira Altés o Laia Altarriba intentarem donar un poc de llum a les foscos dels mitjans en aquesta qüestió.
La dona com a motor de desenvolupament en el context global, serà el repte de la Gabriela Serra, la Marta Selva i la consultora professional Anna Mercadé.
La sortida de la crisi segurament a hores d'ara no sabem com es produirà, ni de la ma de qui vindrà. Ara bé, és possible que la eixida de la crisi política. Entesa com a crisi de confiança en la política com a eina
eficient per resoldre problemes i necessitats i la classe política que la gestiona. Ens arribi del que alguns han anomenat la feminització de la política. No tan en termes d'equitat quantitativa, sinó de canvi conceptual i
d'imaginari del mateix concepte de la política. Per encetar aquest debat, els ho hem demanat a l'Anna Gabriel, la Sílvia Requena i a la secretària general d'ERC, la Marta Rovira.
Tot això i amb la veu i l'aportació d'aquelles i aquelles que s'hi vulguin afegir, ho podreu gaudir el proper 7 de novembre de 9:30 a 14H al Palau del LLoctinent, a la Plaça del Rei de Barcelona.
Hi esteu totes convidades.