Manifestació 28 DE SETEMBRE a Barcelona. Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Health - Sexual and reproductive health

There are no translations available.

El 28 de setembre se celebra el Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, promogut per la V Trobada Feminista Latinoamericana i del Carib l'any 1990.

Els col·lectius que treballen conjuntament en l'espai Coordinació28s han convocat una manifestació, divendres 28 de setembre a Barcelona sota els lemes: NI UN PAS ENRERE EN ELS NOSTRES DRETS I LLIBERTAT; DRET A DECIDIR; i AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT. La manifestació es farà a les 19h davant la Delegació del Govern ( Mallorca / Roger de Llúria). 

En el comunicat de la convocatòria expliquen el perquè la celebració del Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament està prenent una major rellevància arreu del món: "En els darrers anys s’han endurit els atacs al dret de les dones a decidir a diferents Estats d'Europa i arreu del món (penalització total a Andorra, Malta, Irlanda, Nicaragua, Xile, R. Dominicana i Paraguay -excepte en cas de perill de la vida de la mare), a més d’un retrocés en les declaracions de NNUU (Conferència Internacional del Caire, 1994)". 

També expliquen la situació actual a l'Estat espanyol davant l'anunci del govern central d'una reforma de la llei d'interrupció de l'embaràs, inicialment prevista per finals del 2012: "la campanya d'e-cristians i el moviment catòlic antielecció, els judicis a professionals i la criminalització de les dones, han augmentat la mobilització del moviment feminista per l'exigència del reconeixement de l'autonomia de les dones sobre el propi cos, amb la recuperació de les teories i pràctiques feministes dels anys 80 pel dret a l'avortament".

Llegiu el comunicat de la coordinacio 28s