El VII Premi Terenci Moix de Narrativa Gai i Lèsbica per a Isabel Franc

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Literatura

 

elo

 L’escriptora Isabel Franc s’ha endut el VII Premi Terenci Moix de Narrativa Gai i Lèsbica a la millor obra de ficció en prosa amb la seva novel·la titulada “Elogio del Happy End”, que va presentar amb el pseudònim Sabba Druche. El veredicte del Jurat s’ha fet públic la primera setmana de juny, i l’acte de lliurament del premi tindrà lloc a la Sala Arena de Barcelona el proper 27 de juny. Raúl Ansola ha quedat finalista amb la novel·la “La vida real”.

“Elogio del Happy End” es publicarà a la tardor, i segons l’autora, “és una novel·la més reflexiva i analítica, amb menys acció, però té tocs humorístics”. Iniciada a partir d’un relat escrit durant una estada a Eivissa, explica la història d’un grup de dones de diferents edats i en situacions diverses. A través dels personatges, Isabel Franc reflexiona sobre la parella, l’amistat i les relacions humanes en general. L’autora va publicar un avanç de la novel·la a l’article “Envers un elogi del happy end”, que forma part del llibre editat per Meri Torras Accions i reinvencions. Cultures lèsbiques a la Catalunya del tombat de segle XX-XXI”.

Amb una dotació econòmica de 6.000€, el Premi Terenci Moix és el certamen literari LGTB més important de l'Estat espanyol. Creat l’any 2005 per la Fundació Privada Arena, té per objectiu contribuir a divulgar la realitat de les persones d’orientació sexual gai i lèsbica a través de la literatura, tot sensibilizant la societat sobre la necessitat d’eradicar qualsevol forma de discriminació.

Isabel Franc és la segona escriptora que guanya aquest premi; l’any 2006 se’l va endur la sevillana Paz Quintero, el 2010 es va declarar desert i la resta de convocatòries les van guanyar Jaume Santandreu Sureda (2005), Alberto Mira (2007), Raúl Portero (2008) i Rafael Peñas Cruz (2009).

 

Més informació