La FECONGD denuncia l'asfixia de les ONGD de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Cooperació

"La Generalitat endeuta i asfixia les ONGDde Catalunya i dels països pobres" així comença el comunicat que ha tret, avui 23 de maig, la FCONGD davant les notícies que indiquen que el Govern no pagarà els seus deutes amb les ONGD.

En aquest comunicat la FCONGD recorda que a les retallades del 80% en el pressupost de cooperació s'afegeixen ara els impagaments del propi Govern català. La Generalitat i altres administracions tenen un deute amb les ONGD de prop de 10 milions d'euros, la major part del qual correspon a l'Agència Catalana de Cooperación.  Són el sector més castigat i creuen que no és només un problema econòmic i per tant demanen claredat i responsabilitat.

Afirmen, des de la FCONGD, que no han aconseguit respostes clares de la Secretaria d'Exteriors sobre quan i com es cobrarà el que deuen i que és per aquest motiu que "ha iniciat gestions amb els partits per portar el tema al Parlament, i demanarà una reunió amb el President Mas".  També es reunirà amb el Síndic de Greuges i iniciarà accions jurídiques pels impagaments.

Llegiu Comunicat FCONGD