Teresa Forcades a "Veu de Dona"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Religió - Espiritualitat - Catolicisme

220px-Teresa_Forcades

La periodista Rita Marzoa entrevistarà a la monja benedictina Teresa Forcades, el dijous dia 31 de maig a les l8 h en el recinte de les Cotxeres del Palau Robert ( Passeig de Gràcia 107) dins el cicle d’entrevistes que proposa l'Institut Català de les Dones per tal de fer visibles dones de Catalunya que s’han significat per la seva tasca i la seva trajectòria. El programa es titula “Veu de dona”.

  Teresa Forcades i Vila, nascuda a Barcelona el 1966, és llicenciada en medecina, doctora en salut pública, teòloga i benedictina del Monestir de Sant Benet. Arrel de les seves denúncies públiques a l’industria farmacèutica per la psicosi creada a ran de la grip A amb la finalitat d’afavorir les campanyes de vacunació, va liderar un important i rigorós debat social sobre els abusos de la medicalització. D’altra banda Forcades és una referent a Europa de la lluita de les dones d’església contra el masclisme i les jerarquies de les institucions catòliques. 

Rita Marzoa i Font , nascuda a Sitges el l968, ha desenvolupat la major part de la seva vida professional al grup d'emissores de Catalunya Ràdio, amb un parèntesi del 2000 al 2004 per conduir el magazine setmanal Res a veure a Ona Catalana. A Catalunya Ràdio ha treballat com a redactora d'informatius, i ha estat sotsdirectora del programa Catalunya vespre, coordinadora de Catalunya Informació, editora dels informatius del cap de setmana, presentadora de El matí de Catalunya Ràdio durant l'estiu, directora del Catalunya matí, i responsable de l'espai Si més no, guardonat amb una menció d'honor del Premi Ràdio Associació de Catalunya 2006 «per haver fet una proposta jove i representativa de la realitat social dels Països Catalans». Actualment és la presentadora a Catalunya Ràdio de l'espai Solidaris