Benestar Social i Família promou Llei del voluntariat amb la implicació del sector

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Voluntariat

Davant de la necessitat de regular l’activitat voluntària que fan milers de catalanes i catalans, es constituí, el passat 19 d’abril, en la 6ª reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, un grup de treball que s’encarregarà de redactar un text base per al Projecte de Llei de voluntariat promogut pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que presidi la reunió va declarar que “en moment de crisi es pot tendir a pensar que els voluntaris i les voluntàries poden suplir els professionals i això no ha de ser així. D’aquí que una regulació del sector es fa més necessària que mai en temps de crisi, per garantir que uns i altres tindran el seu paper”. El conseller va expressar el compromís del Govern que “la Llei s’elaborarà amb la participació de totes les entitats i federacions del món associatiu i del voluntariat de Catalunya i oferirà totes les garanties”. “El voluntariat és llibertat i compromís, i això és un fet que des de l’Administració no podem coartar; sinó tot el contrari, l’hem d’enriquir”, va afegir el conseller Cleries.

La proposta des de la consellaria es que es tracti “d’una llei curta i molt concreta en la que s’estableixi clarament el paper del voluntariat i l’associacionisme, que són dos conceptes que no poden anar dissociats: el voluntariat és dins de l’associacionisme, es fa a través de les entitats. Altres accions individuals corresponen a la bona voluntat de les persones, però no es poden considerar voluntariat”.

Per acabar, Cleries va recordar que “tots els països tenen una llei del voluntariat per definir bé els límits entre voluntariat i món professional” i va recordar que “a Catalunya tenim la Carta del Voluntariat, elaborada l’any 1996, que avui resulta insuficient per aquest objectiu, però que serà un bon punt de partida i quedarà recollida dins la pròpia Llei”.