Rússia: Activistes contra la Llei Mordassa s'adrecen a la UE i als Estats Units

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

 

La comunitat LGBT activista russa s'ha posat en contacte amb les autoritats de la UE, Estats Units, Canadà, Austràlia, França i Alemanya per tal de sol·licitar que vetin l'entrada als seus països a Vitaly Milonov, autor de la llei que prohibeix la "propaganda entre els menors de la sodomia, el lesbianisme, el bisexualisme i les actituds transgènere", i Georgy Poltavchenko, el governador de Sant Petersburg que va signar la llei el passat 11 de març de 2012.

La Llei Mordassa, com es coneix arreu perquè prohibeix l'expressió de tota la comunitat LGTB, és doblement criticada, tant per fer tornar a Rússia a temps barbàrics com per establir una relació directa entre homosexualitat i transgènere i pedofilia. La llei inclou la prohibició de missatges positius sobre l'homosexualitat en públic i servirà pràcticament per a prohibir tota mena d'actes de l'orgull gai. 

GayRusia, Human Rights Watch i el col·lectiu All Out, entre d'altres entitats, duen a terme campanyes en contra d'aquesta llei. Segons Human Rights Watch: "El Departament d'Estat dels EUA, l'Oficina de Relacions Exteriors del Regne Unit, el Govern d'Austràlia i el Parlament Europeu també han expressat la seva profunda preocupació".

 

 Més informacio en angles a en.gazeta.ru 

Més informació en rus a GayRussia