V Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Butlletí del Col·legi de Periodistes de 8 de març de 2012

Demarcació de Lleida.-

En audiovisual, el premi és per al reportatge "Dones descalces: tabús i feminitats", d’Aurora Antón i Sònia Pons, emès a TV de L’Hospitalet de la Xarxa de Televisions Locals, i que parteix d'uns tallers organitzats a les associacions de dones de l'Hospitalet de Llobregat, impulsats pel Programa Municipal de la Dona de la ciutat. "Aquest documental només ha estat possible gràcies a la feina de les professionals del CAID", han comentat les autores al comunicar-los que han estat premiades. 

El jurat del V Premi Mila també ha concedit un accèssit sense dotació econòmica, en la categoria de premsa escrita, a l’article "Condenadas a ser muñecas", de la periodista Carmen Giró, publicat al Magazine La Vanguardia.

Les guanyadores d'aquesta edició els han fet públics aquest matí la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, i el president del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida, Josep Lluís Cadena

El Jurat ha expressat el reconeixement a l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya pel seu 20è aniversari i per la seva contribució en l’exercici del periodisme amb perspectiva de gènere i en favor de la igualtat de gènere i ha fet una menció expressa a Lleida TV per la seva tasca d’incorporació de la perspectiva de gènere en els seus reportatges i debats i per la promoció de la igualtat de gènere a Lleida. També s'han volgut referir a un dels mitjans premiats, la TV de L'Hospitalet, ja desapareguda.

Així mateix, M. Rosa Ball, ha fet públic també el veredicte del Jurat de la VII Beca de recerca Cristina de Pizan, que s’ha reunit aquest mateix matí. Aquesta beca té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. El jurat ha decidit concedir per unanimitat una beca al treball "Indicadors de qualitat de vida urbana no androcèntrics: quotidianitat per a dones i homes a Lleida", de l’autora Blanca Gutiérrez Valdivia.

L’acte de lliurament del V Premi Mila i de la VII Beca Cristina de Pizan es farà el proper dia 8 de març a les 19 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.