Mèxic: Incorporació de la Visiò de Gènere en la formació pels estaments judicials

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Universitats - Estudis

El conveni inclou la realització d'investigacions, diplomats i esdeveniments acadèmics, com tallers i cursos a les institucions

El Tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federació (TEPJF), amb l'objectiu d'analitzar, estudiar i enfortir la impartició de justícia amb perspectiva de gènere,  ha signat aquest 8 de febrer un conveni de col·laboració amb 46 institucions d'educació superior del país. 

El magistrat president del TEPJF, José Alejandro Lluna Ramos, ha assegurat que: "Acords com aquest són resultat del compromís que té el Tribunal Electoral amb la consolidació democràtica a Mèxic i la recerca d'una igualtat formal i substantiva entre dones i homes, sumats a la convicció del sector educatiu per participar en la protecció dels drets polític-electorals de la ciutadania. En l'actualitat, els vincles entre l'acadèmia i la magistratura són una de les principals fortaleses dels sistemes de justícia al món, per això s'han convertit en una pràctica contínua del Tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federació".

 

Patricia Olamendi Torres, Coordinadora del Comité de Expertas del Mecanismo para Prevenir la Violencia Contra las Mujeres de la Organización de los Estados Americanos (OEA), ha dit que. "Amb la signatura de l'acord es busca iniciar una revolució jurídica que ajudi a crear un model de societat més justa que garanteixi el dret a la igualtat entre els homes i les dones - i ha afaegit-  doncs som molts els que compartim aquest ideal democràtic".