A Catalunya, "Totes som marea violeta"

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Empoderamiento y Liderazgo - Movimientos Sociales

No hay traducción disponible

Ca la Dona, una de les entitats més reconegudes entre els feminismes de Catalunya, se suma a la convocatòria de la Marea Violeta

Logo_Marea_Violeta

Ca la Dona ha convocat a totes les seves sòcies a la manifestació d'aquest divendres 10 de febrer a Barcelona, a les 19.30 h a plaça Sant Jaume.

En el bloc elditalanafra  , Ruben Sánchez  relatava fa uns dies que les primeres mesures anticrisi, "d'austeritat", perjudiquen claríssimament al col·lectiu de dones.  I avui conclou que: " La necessària Marea Violeta denuncia i mobilitza a totes les persones, associacions, col·lectius... que veuen que davant dels nostres nassos volen destruir els pocs però valents canvis socials que s'havien aconseguit  els darrers anys, respecte la Igualtat entre Dones i Homes, i contra les Violències Masclistes, en la dura lluita pels drets i llibertats de les Dones.".

"Existeix una autèntica ofensiva patriarcal, que vol destruir la igualtat i la llibertat aconseguides fins ara, l'agressió més recent: el retorn a la Llei de la interrupció de l'embaràs de l'any 1985.  Però s'amaga informació en els mass media de moltes altres mesures que vulneren els drets de les dones, i fa augmenar l'exclusió i la vulnerabilitat quan es troben en situacions de violència, com la desaparició de programes d'atenció, eliminació de programes de formació especialitzada, retirada de subvencions a centres d'acollida i associacions de dones,...davant de tots aquests fets i molts altres que venen...cal la ContraOfensiva, activar la  resistència ciutadana, l'autodefensa popular, això és la MAREA VIOLETA.".

La MAREA VIOLETA, convoca una manifestació el proper 10 de febrer de 2012, a totes les ciutats de l'estat, a la mateixa hora, a les 19:30h a Barcelona: Pl.St Jaume.

Un enllaç al Manifest de la Marea Violeta, on s'explica en tot detall la denúncia de les mesures polítiques neomasclistes aprovades. El manifest està signat per centenars d'associacions i col·lectius.

Al twitter: @MareaVioleta   "No existeix una democràcia real sense igualtat entre dones i homes"

Entre les diverses adhesions al Manifest i  a la convocatòria destaca la de la Secretaria de Politíques de les Dones del PSC, datada a 8 de febrer