El Govern condemna i rebutja amb contundència l'assassinat d'una dona a Granollers víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja amb contundència l’assassinat avui d'una dona a Granollers, presumptament víctima de la violència masclista.

La presidenta de l’ICD ha fet una crida a “la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra”. Pel que fa als assassinats que s’han produït al llarg del mes, Gatell considera que “no podem caure en limitar el debat contra la violència masclista a la coincidència de casos d’assassinat perquè podríem estar simplificant el tema i la reflexió que hem de fer com a societat”.

En aquest sentit, Gatell ha subratllat que “els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada”.

Insisteix en què les dones truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

La lluita contra la violència masclista - afirma Gatell -  és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la rehabilitació de les dones que es troben en una situació de violència masclista.