Hondures: La periodista defensora dels Drets Humans, Itsmania Pineda Platero rep amenaces d'assasinat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Llibertat d'Expressió

There are no translations available.

 

TEGUCIGALPA .-La TRIBUNA ,  La periodista tem per la seva vida ja que  el 6 de gener va rebre una trucada d'un home que li li va dir: "gossa et matarem". El mateix dia rebé més trucades de veus d'home i soroll de l'engranetje d'una pistola.

"El que escup cap amunt a la cara li cau ... no juguis amb foc, ni els teus guardaespatlles et podran salvar, camines "botadita", cuida't", deia un missatge que li van enviar al mòbil.

Pineda Platero, que també és membre de la Xarxa Mundial de Mil Dones de Pau i presidenta de l'organització Xibalbá, va afegir que el dia diumenge 8 de gener a les 12:27 del migdia, va rebre un altre missatge que deia: "saps, així emporta-te-la, en qualsevol moment t'anirem "a votar" al crematori, serem el teu malson ".

"Vull fer constar que tota la responsabilitat serà de l'Estat d'Hondures sota els seus òrgans competents com la Secretaria de Seguretat que per omisió activa s'han tornat còmplices en no aplicar la justícia", va manifestar la periodista.

La denúncia de Pineda Platero se suma a la de desenes de comunicadors i comunicadores de diversos mitjans que han estat víctimes d'amenaces i atemptats, on s'han vist involucrats membres de la Policia Nacional.