Creixen les lectores de MANGA

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Il·lustració - Manga

El XVII SALÓ DEL MANGA, que se celebrarà del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre, repetirà els tres recintes de la passada edició. La Farga de L’Hospitalet acollirà a les empreses expositores a més dels espais dedicats a videojocs, tallers de jocs tradicionals i de manga, sala d'exposicions, classes de japonès, conferències i taules rodones. En el Poliesportiu del Centre hi hauran els concursos de karaoke, cosplay i World Cosplay Summit, a més de les actuacions musicals. I a la Sala Barradas es podran seguir les projeccions d'anime. 

Menene Gras, la directora cultural de Casa Àsia, ha dit que cada cop més el Saló del Manga és una cita imprescindible, “un esdeveniment de gran importància” no tan sols per la quantitat de gent que hi acudeix sinó per haver esdevingut un dels més destacats de la cultura japonesa a  tot l'Estat espanyol.

Entre la presencia de dones cal destacar  Victoria Francés que a banda de tenir-hi una exposició hi serà present. Les Kösen hi presenten novetat. I també hi haurà la cantant d’Arrietty, així com Kazue Kato.

Més del 40% de les persones lectores de manga són dones i per contra en còmic el nombre baixa moltíssim - segons fonts del Saló. Sens dubte el manga funciona tant be comercialment degut a la incorporació de les noies com a lectores. Una cosa que els superherois de tota la vida no han aconseguit, afirmen.