Nota de Premsa 13.09.2010: Més de mil tres-centes visites ha rebut el web de La Independent.

Més de  mil tres-centes visites ha rebut el web de La Independent,  l’Agència de Notícies amb Visió de Gènere en el seu primer cap de setmana de funcionament. La Independent, que és capdavantera com agència de notícies d’aquestes característiques en terres de parla catalana, començarà les seves emissions regulars a mitjan octubre.

 

En la primera producció van ser-ne protagonistes, Muriel Casals, la presidenta d’Òmnium Cultural  que ens recordar que a casa nostra no es té prou una mentalitat de igualtat i que una agència de notícies amb visió de gènere ajudarà als mitjans en català a transmetre aquest valor tan important per a una societat democràtica.

 

També n’ha estat protagonista, l’Enric Hernández, director de El Periódico  de Catalunya que és l’únic rotatiu de l’estat espanyol que té la figura de “Defensora de la Igualtat”. Partits polítics, sindicats i associacions de la societat civil catalana opinen que La Independent és absolutament necessària ja que els mitjans de comunicació, encara que han evolucionat positivament, són encara profundament sexistes.

Convergència Democràtica (CDC), Unió Democràtica (UDC), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit Popular de Catalunya (PPC), Iniciativa (ICV), Ciutadans (C’s), Reagrupament i Des de baix van saludar molt positivament que la visió de gènere s’incorpori al tractament de la informació. També es van definir en aquest sentit: l’Associació de Dones Periodistes (ADPC), la Marxa Mundial de Dones de Barcelona, Dones per Dones, La Coordinadora Gai i Lesbiana de Catalunya, Tamaia, Projecte VACAS,...entre d’altres associacions i els sindicats UGT, CCOO, USOC, UPC i la USTEC.

 

La Independent facilitarà a tots els mitjans que ho desitgin les seves produccions dues vegades a la setmana.
Els mitjans subscrits rebran part de la producció lliure i n’hi haurà una altra que serà de pagament, a partir de mitjan d’octubre.

La Independent és fruit d’un intens treball en xarxa de l’Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes y Comunicadores de Catalunya amb el suport de les xarxes europea, mediterrània i internacional.