PROTESTA A MÈXIC PER CRIM A PERIODISTES

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'ExpressióAmb la consigna de "El major crim és el silenci, no ens faran callar", una dotzena d'organitzacions de periodistes han convocat una protesta als carrers de la ciutat de Mèxic aquest diumenge 11 al migdia, per exigir l'aclariment de l'assassinat de les periodistes Marcela Yarce Vivers i Rocío González.

A Mèxic han mort 80 periodistes des de l'any 2000, quan va assumir el poder el Partido Acción Nacional, fins al setembre del 2011.

Hi ha una fiscalia especialitzada en crims contra periodistes, que utilitza diners públics, i no ofereix resultats a la societat mexicana sobre els assassinats de 49 comunicadors ocorreguts en el sexenni de Felipe Calderón

Llegiu els comunicats:

La XIPVG condemna l'assassinat de dues periodistes mexicanes

El CPC condemna l’assassinat de dues periodistes mexicanes

El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta i condemna l’assassinat de les periodistes mexicanes Marcela Yarce i Rocío González, de la revista “Contralínea”, dedicada al periodisme d'investigació, la nit del passat dia 31 d’agost. El Col·legi s’afegeix a la tristesa i indignació dels seus companys de redacció, als qui ofereix el seu suport en aquests moments dolorosos.

Vuitanta periodistes han estat assassinats a Mèxic des de l'any 2000, el que converteix a aquest país, com denuncia Reportes sense Fronteres, en un dels més perillosos del món per a l'exercici d'aquesta professió