Catalunya: col·laborar amb el SPC “Per un periodisme digne” / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha posat en marxa la campanya de micromecenatge ‘Suma’t a la lluita de l’SPC per un periodisme digne’, amb la qual es vol impulsar diverses iniciatives per dignificar el periodisme.

 

 

alt

 

Aquesta campanya vol potenciar la tasca de defensa dels i de les professionals de la informació i del Dret a la informació de la ciutadania. Coincidint amb el Día Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació –el 28 de setembre, declarat per la Unesco l'any 2016–, l'SPC va fer pública aquesta iniciativa amb la qual vol enfortir la seva capacitat de lluitar, entre d'altres, pel ple reconeixement d'aquest dret humà universal, tal com proclama la Declaració Universal de Drets Humans aprovada per l'ONU.

La campanya es desenvolupa a través de la plataforma GOTEO, i partir del 7 d'octubre s’han començat a fer aportacions. Informaran periòdicament sobre l'evolució de la campanya. [+Participar a  la Campanya de GOTEO]

 

  alt

 

 

Els recursos que s'obtinguin serviran per potenciar la necessaria i urgent  acció de denúncia i de combat de la precarietat en les condicions laborals dels i les professionals, que dificulta garantir el dret a una informació veraç, independent i plural. Així mateix es vol millorar les eines de comunicació digital, desenvolupar una web interactiva i professionalitzar les xarxes socials. Un altre objectiu és ampliar el servei d’assessorament laboral i fiscal adreçat als i a les professionals a la peça i freelans.

Defensar els drets dels treballadors i de les treballadores del sector és garantir unes condicions de treball dignes, el respecte a la deontologia, a l’ètica i a la independència periodística; és garantir també el Dret a la Informació de la ciutadania. Sense un periodisme lliure, independent i rigorós és molt difícil defensar la resta de drets: a la sanitat, a l'educació, a l'habitatge, a la justícia, a l'atenció social, al treball, a uns serveis públics de qualitat... Sense periodisme independent no hi ha democràcia.[+info]