Catalunya: 17 d'octubre: Día de les escriptores / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

El proper dilluns 17 d'octubre, se celebrarà per primera vegada, el Día de les escriptores. L'esdeveniment està promogut per la Biblioteca Nacional d'Espanya (BNE), La Federació espanyola de Dones Directives (FEDEPE) i l'Associació Clàssiques i Modernes per a la igualtat de gènere en la cultura, organismes impulsors d'aquesta iniciativa.

 

 

INVITACIÓ-Dia de les Escriptores

 

La cita anual, serà cada dilluns després del día de Santa Teresa de Jesús, que se celebra el 15 d'octubre. L'esdeveniment compta amb la col·laboració del Consell de Cooperació Bibliotecària que serà l' encarregat de fer una crida a totes les biblioteques de l'Estat perquè se sumin a la celebració.

A Catalunya estarà a càrrec de l'Observatori Cultural de Gènere en col·laboració amb l'Institut de les Lletres Catalanes (ILC) i l'Associació d'escriptors en Llengua Catalana (AELC), i es celebrarà simultàniament a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

En aquesta primera edició, a Barcelona la cerimònia serà a la Biblioteca de Catalunya, a les 20h, amb una lectura continua de textos seleccionats escrits per dones. Els textos seran llegits per escriptores catalanes de reconegut prestigi entre les que hi seran: Imma Monsó, Maria Barbal, Marina Espasa, Ada Castells, Ester Xargay, Josefa Contijoch, Gemma Lienas, Mireia Calafell i Jenn Díaz.

A Madrid es llegira: Teresa de Jesús, Sor Juana Inés de la Cruz, Josefa Estimar i Borbón, María Rosa Gálvez, Bizenta Mogel, Fernán Caballero (Cecilia Böhl de Faber), Gertrudis Gómez d'Avellaneda, Concepción Arenal, Carolina Coronado, Rosalía de Castro, Emilia Pardo Bazán, Víctor Català (Caterina Albert), Maria de la O Lejárraga, Delmira Agustini, Gabriela Mistral, Victoria Ocampo, Juana d'Ibarbourou, Alfonsina Storni, Rosa Chacel, Lydia Cabrera, Dulce María Loynaz, María Zambrano, Mercè Rodoreda, Elena Garro, Gloria Fuertes, Olga Orozco, Idea Vilariño, Carmen Laforet, Rosario Castellanos, Carmen Martín Gaite i Ana María Matute.